Samsung

Odklepanje novih možnosti za preventivno dobro počutje z novo Galaxy Watch in BioActive senzorjem

julij 2024

Podjetje Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja. Pristop se začne z enostavnejšim in natančnejšim spremljanjem zdravja s pomočjo Samsung BioActive senzorja, ki uporabnikom nudi podrobnejše in natančnejše osebne zdravstvene podatke.

V okviru svoje misije Samsung ponovno dviguje lestvico s predstavitvijo nove generacije tega senzorja, ki bo premiero doživel v naslednji generaciji pametne ure Galaxy Watch in bo omogočal napredne napovedne in preventivne funkcije dobrega počutja, ki doslej niso bile videne na nosljivih napravah, z natančnejšimi meritvami zdravstvenega stanja[1].

Predstavljamo novi Samsung BioActive senzor

Popolnoma novi BioActive senzor je ključen za zagotavljanje boljših preventivnih zdravstvenih izkušenj na naslednji generaciji ure Galaxy Watch, z izboljšavami v oblikovanju, ki omogočajo še natančnejši vpogled v zdravje. Samsung inženirji so se osredotočili na tri nadgradnje novega senzorja: izboljšanje zmogljivosti fotodiod, ki sprejemajo svetlobo, dodajanje dodatnih barv diod, ki oddajajo svetlobo (LED), in njihovo optimalno razporeditev po senzorju.

Samsung je več kot podvojil zmogljivost vsake fotodiode in uspešno zmanjšal število potrebnih za ohranitev zmogljivosti iz osmih na štiri. Ta prenova je sprostila dodaten prostor za integracijo večjega števila različnih LED diod in zagotovila njihovo optimalno namestitev na senzorju. Novi senzor zdaj vključuje modre, rumene, vijolične in ultravijolične diode ter povečano število zelenih, rdečih in infrardečih diod. Z integracijo in razporeditvijo teh LED diod, fotodiod ter posebej zasnovane fotodiode, Samsung stopa korak naprej v inovacijah in lahko nadaljuje z neraziskanimi vidiki spremljanja zdravja na nosljivih napravah.

Prinašanje večje natančnosti in novih možnosti za preventivno dobro počutje

Optimalna razporeditev zelenih, rdečih in infrardečih LED diod postavlja nove standarde v tehnologiji nosljivih naprav, izboljšuje natančnost in omogoča izjemne zmogljivosti pri širokem naboru zdravstvenih meritev. To novemu BioActive senzorju omogoča natančnejše merjenje srčnega utripa, kakovosti spanja, krvnega tlaka[2], ravni kisika v krvi in ravni stresa[3]. Tudi merjenje srčnega utripa med intenzivnimi treningi je za 30 % natančnejše v primerjavi s predhodnikom.

Različne barve LED diod in na novo zasnovane fotodiode odpirajo nove možnosti in uporabnikom omogočajo boljše napovedovanje trendov ter sprejemanje proaktivnih korakov za preventivno nego. Prva izmed teh funkcij bo Indeks naprednih končnih produktov glikacije (AGE)[4] – ki so pokazatelj presnovnega zdravja in biološkega staranja, pod močnim vplivom celotnega življenjskega sloga in prehranjevalnih navad. Kot biološki marker s vpogledom ta indeks daje sliko biološke starosti uporabnika, da pomaga pri sprejemanju boljših odločitev o osebni poti dobrega počutja in poti proti bolj zdravi prihodnosti. Dodatek AGE indeksa je le ena izmed mnogih novih naprednih funkcij, načrtovanih za naslednjo Galaxy Watch.

Naslednja Galaxy Watch bo prinesla izboljšana in pametnejša orodja za zdravje in dobro počutje, ki bodo uporabnikom pomagala doseči njihove cilje. Komaj čakamo, da vam pokažemo več!

 

O podjetju Samsung Electronics

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, gospodinjskih aparatov, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, polprevodnikov in rešitev LED ter s svojim ekosistemom SmartThings in odprtim sodelovanjem s partnerji zagotavlja brezhibno povezano izkušnjo. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

 

[1] V primerjavi z Galaxy Watch6.

[2] Funkcija merjenja krvnega tlaka je na voljo le na izbranih trgih. Za zagotovitev natančnosti morajo uporabniki kalibrirati svojo napravo vsakih štiri tedne s tradicionalno manšeto za merjenje krvnega tlaka. Aplikacija BP ne more diagnosticirati hipertenzije, drugih stanj ali preveriti znakov srčnega napada. Ta aplikacija se lahko uporablja samo za merjenje pri osebah starih 22 let in več. Ni namenjena nadomestitvi tradicionalnih metod diagnoze ali zdravljenja s strani kvalificiranega zdravstvenega delavca.

[3] Razpoložljivost funkcij se lahko razlikuje glede na trg. Galaxy Watch je namenjena samo za splošno dobro počutje in fitnes namene. Ni namenjena za odkrivanje, diagnozo ali zdravljenje kakršnegakoli medicinskega stanja ali bolezni.

[4] Sledenje AGE indeksu bo na voljo v prihajajoči Galaxy Watch seriji. Galaxy Watch uporablja svetlobne senzorje, ki delujejo znotraj meja, določenih s predpisi IEC62471. Vendar pa lahko osebe s fotosenzitivno kožo doživijo neželene učinke na svetlobo, kot so sprememba barve kože ali izpuščaji. Izogibajte se uporabi te funkcije, če opazite simptome fotosenzitivnosti. Sledenje AGE indeksu je namenjeno izključno za fitnes in dobro počutje ter ne za diagnozo ali zdravljenje kakršnegakoli zdravstvenega stanja. Če ste zaskrbljeni za svoje zdravje, se posvetujte z zdravnikom za nasvet.