Samsung

Samsung Electronics je na sejmu Gamescom 2024 predstavil prelomni igralni monitor Odyssey 3D brez očal

avgust 2024

Podjetje Samsung Electronics je danes na sejmu Gamescom 2024 v Kölnu v Nemčiji napovedalo predstavitev svojih najnovejših igralnih monitorjev s posebnim poudarkom na revolucionarnem monitorju Odyssey 3D, ki omogoča gledanje 3D brez očal.

 

Gamescom 2024, ki bo potekal od 21. do 25. avgusta, je največja svetovna razstava iger, na kateri se predstavlja več kot 1400 razstavljavcev, vključno s proizvajalci strojne in programske opreme ter igralnih vsebin. Samsung bo na svojem razstavnem prostoru, ki se razprostira na 800 m2 in je največji in najbolj potopitven razstavni prostor podjetja doslej, predstavil svoje vrhunske igralne monitorje - vključno z novim Odyssey 3D in modele iz serij Odyssey G6, G8 in G9.

 

»Navdušeni smo, da lahko na največji svetovni razstavi iger Gamescom predstavimo naš 3D igralni monitor brez očal,« je dejal Hoon Chung, izvršni podpredsednik oddelka za vizualne zaslone pri podjetju Samsung Electronics. »Samsung ostaja predan vodilni vlogi na trgu vrhunskih igralnih monitorjev z nenehnim razvojem vrhunskih tehnologij, ki izboljšujejo igralno izkušnjo.«

 

Igranje 3D iger brez očal z Odyssey 3D

Inovativna tehnologija prikaza svetlobnega polja (LFD) naprave Odyssey 3D ustvarja realistične 3D slike iz 2D vsebine s pomočjo lentikularnih leč[1] na sprednji panelni plošči. V kombinaciji s tehnologijama sledenja očem in mapiranja pogleda (View Mapping) Odyssey 3D zagotavlja optimizirano 3D izkušnjo brez potrebe po ločenih 3D očalih. Sledenje očem (Eye Tracking) z vgrajeno stereo kamero spremlja gibanje obeh oči, mapiranje pogleda pa nenehno prilagaja sliko, da izboljša zaznavanje globine.

 

Odyssey 3D lahko nemoteno preklaplja med 2D in 3D načinom glede na uporabnikove želje. Na voljo je v velikosti 67,5 in 94 centimerov (27 in 37 palcev), odlikujejo pa ga zaslon ločljivosti 4K, hiter odzivni čas 1 ms od sive do sive (GTG) in visoka frekvenca osveževanja 165 Hz, kar zagotavlja gladko in neprekinjeno igranje brez kakršnih koli naknadnih slik ali prekinitev.

 

Poleg tega je Odyssey 3D opremljen z ergonomsko zasnovo s stojalom za nastavitev višine (HAS), možnostjo nagibanja in vrtenja, FreeSync Premium Pro, enim vhodom DisplayPort 1.4 in dvema vhodoma HDMI 2.1. Monitor je bil na sejmu CES 2024 nagrajen z nagrado Najboljše inovacije (Best of Innovation) v kategoriji Gaming & eSports.

 

Igralna doživetja na voljo na sejmu Gamescom 2024

Na sejmu Gamescom 2024 bo Samsung s partnerstvi z vodilnimi razvijalci iger udeležencem ponudil ekskluzivno izkušnjo. Na doživljajskem prostoru Odyssey bodo obiskovalci lahko uživali v najnovejši liniji igralnih monitorjev Odyssey, vključno z Odyssey OLED G8 z ločljivostjo UHD in frekvenco osveževanja 240 Hz, Odyssey OLED G6 z ločljivostjo QHD in frekvenco osveževanja 360 Hz ter 144,8-centimetrskim (57-palčnim) monitorjem Odyssey Neo G9 z dvojnim UHD.

 

Na Samsung razstavnem prostoru lahko obiskovalci preizkusijo tudi naslednje monitorje v kombinaciji s težko pričakovanimi igrami za popolno potopitev:

 

  • Odyssey 3D: Odyssey 3D bo obiskovalcem ponudil neprekosljivo 3D okolje za raziskovanje KRAFTON-ove igre inZOI, simulacije življenja, ki se ponaša z realistično grafiko in ponuja resnično poglobljeno igralno izkušnjo. Ta ekskluzivni predogled omogoča igralcem, da si iz prve roke ogledajo naslednjo generacijo igralne tehnologije in inovacij. Hitri odzivni časi in visoka osveževalna frekvenca sistema Odyssey 3D zagotavljajo gladko dogajanje in globoko zanimivo pripoved.
  • Odyssey OLED G8: Bogate barve in velik zaslon monitorja Odyssey OLED G8 izboljšujejo igro Genshin Impact podjetja HoYoverse in igralcem zagotavljajo dinamično vizualno podobo ter tekoče igranje, ki izboljšujeta hitro dogajanje in pripovedovanje zgodb.
  • Odyssey Neo G9 in OLED G9: Odyssey Neo G9 in OLED G9 z ogromnim, izjemno širokim zaslonom in zaslonom visoke ločljivosti omogočata epsko izkušnjo v igri World of Warcraft družbe Blizzard Entertainment: The War Within, ki igralcem ponuja široko vidno polje in kristalno čiste podrobnosti, zaradi katerih je vsaka nova pustolovščina resnično poglobljena. Igro World of Warcraft bodo igrali nekateri najboljši evropski ustvarjalci vsebin. Oboževalci bodo lahko igrali tudi nekatere druge priljubljene Blizzardove igre, vključno z Overwatch 2 in Hearthstone.

 

Udeleženci bodo imeli ekskluzivno priložnost uživati na teh vrhunskih igralnih monitorjih z igranjem omenjenih težko pričakovanih naslovov - nekatere od njih bo mogoče igrati še pred njihovo uradno izdajo.

 

Razširitev ponudbe OLED Odyssey 2024

Samsung je napovedal razširitev svoje zelo priznane linije Odyssey OLED z uvedbo treh novih modelov: Odyssey OLED G95SD, G93SD in G85SD.[2]

 

  • Serija Odyssey OLED G9, vključno z modeloma G95SD in G93SD, zagotavlja poglobljeno izkušnjo z dvojno ločljivostjo QHD (5120 x 1440), izjemno širokim razmerjem zaslona 32 : 9, ukrivljeno obliko 1800R, Smart Hub, Gaming Hub, frekvenco osveževanja 240 Hz in odzivnim časom 0,03 ms od sive do sive (GTG).
  • 85-centimetrski (34-palčni) Odyssey OLED G8 (model G85SD) ponuja izjemno široko ločljivost QHD (3440 x 1440), razmerje zaslona 21 : 9, ukrivljeno obliko 1800R, Smart Hub[3], Gaming Hub[4], frekvenco osveževanja 175 Hz in odzivni čas 0,03 ms GTG.

 

Na podlagi uspeha junija predstavljenih monitorjev Odyssey OLED G6 in G8 Samsung zdaj ponuja monitorje OLED velikosti od 67,5 do 123 centimetrov (od 27 do 49 palcev), vključno z novimi širokozaslonskimi modeli, s čimer je še dodatno razširil svojo obsežno ponudbo OLED in igralcem ponudil širši nabor možnosti.

 

Novi modeli Odyssey OLED vključujejo Samsung zaščitno tehnologijo OLED Safeguard, ki preprečuje zapečenost slike (burn-ins), in tehnologijo OLED brez bleščanja (Glare Free), ki zmanjšuje odboj svetlobe, kar zagotavlja vrhunsko izkušnjo gledanja. Poleg tega je bil Odyssey OLED G9 (model G95D) na sejmu CES 2024 izbran za prejemnika nagrade za inovacije na področju računalniške periferne in dodatne opreme.

 

Podjetje Samsung Electronics je še naprej vodilno na svetovnem trgu igralnih monitorjev, saj že pet let zaporedoma zaseda prvo mesto med blagovnimi znamkami.[5] Po nedavnih podatkih družbe IDC se je na prvo mesto uvrstil tudi v prvem četrtletju leta 2024. Po podatkih družbe International Data Corporation (IDC) je Samsung v prvem četrtletju leta 2024 osvojil 20,6-odstotni svetovni tržni delež v tej kategoriji in vodil evropski trg igralnih monitorjev s 24,2-odstotnim deležem po prihodkih.

 

O podjetju Samsung Electronics

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, gospodinjskih aparatov, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, polprevodnikov in rešitev LED ter s svojim ekosistemom SmartThings in odprtim sodelovanjem s partnerji zagotavlja brezhibno povezano izkušnjo. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

 

[1] Lentikularna leča je posebna vrsta leče, ki v vsako oko usmerja različne slike in vam omogoča, da vidite 3D slike, ne da bi za to potrebovali posebna očala.

[2] Ti modeli bodo v letošnjem letu na voljo po vsem svetu, tudi v Severni Ameriki, Evropi in Avstraliji. Časovni razpored začetka prodaje se lahko razlikuje glede na državo.

[3] Smart Hub ni na voljo pri modelu G93SD.

[4] Gaming Hub ni na voljo pri modelu G93SD.

[5] Vir: IDC Q1 2024 Worldwide Quarterly Gaming Tracker

Razvrstitev igralnih monitorjev temelji na merilih IDC (nad 144 Hz od 2. četrtletja 2023, pred tem nad 100 Hz).