Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra izboljšuje predstavitev in izkušnjo gledanja olimpijskih iger v Parizu 2024

junij 2024

Podjetje Samsung Electronics, globalni olimpijski in paraolimpijski partner, je napovedal, da bo sodeloval z Mednarodnim olimpijskim komitejem in Olimpijsko televizijsko službo, da bi spremenil izkušnjo prenosa iger v Parizu 2024 in zagotovil popolnoma novo izkušnjo za gledalce in ljubitelje športa po vsem svetu. Edinstven posnetek, ki ga bodo gledalci imeli priložnost videti prvič, posnet in deljen s telefonom Samsung Galaxy S24 Ultra, bo imel glavno vlogo med zgodovinskim odprtjem iger na reki Seni, kot tudi med olimpijskimi jadralskimi dogodki.

 

Kot uradni partner za brezžične komunikacije in računalništvo olimpijskih in paraolimpijskih iger bo Samsung izkoristil svojo napredno mobilno tehnologijo in povezljivost 5G, da bi zagotovil živo perspektivo nepozabnih trenutkov praznovanja in tekmovanja. Nov pogled na tekmovanje, ki ga poganjajo inovativne naprave Samsung Galaxy, ne le da bo pomagal olimpijskim igram v Parizu 2024 izpolniti obljube, da bodo najbolj odprte igre v zgodovini, ampak bo tudi dopolnil dediščino podjetja Samsung, da podpira olimpijske in paraolimpijske igre z inovacijami.

 

»V vse bolj povezani družbi je mobilna tehnologija Samsung Galaxy pomagala poglobiti in spremeniti odnose uporabnikov s svetom, kjer koli že so. Kot globalni partner že skoraj tri desetletja iz prve roke vemo, kako pomembno je ustvariti in omogočiti te pomembne povezave na olimpijskih in paraolimpijskih igrah,« je dejala Stephanie Choi, izvršna podpredsednica in vodja marketinga, Mobile eXperience, Samsung Electronics. »Počaščeni smo, da lahko tesno sodelujemo z Mednarodnim olimpijskim komitejem in Olimpijskim televizijskim sistemom, da zagotovimo visokokakovostne posnetke, ki bodo del niza premier v Parizu 2024, s čimer bomo vznemirljive dogodke še bolj približali oboževalcem, bodisi od doma ali na stadionih.«

 

Do otvoritvene slovesnosti olimpijskih iger je le še mesec dni, sama prireditev pa bo prvič v zgodovini potekala zunaj stadiona. V Parizu 2024 bo 10.500 športnikov jadralo po reki Seni v ločenih čolnih za vsako nacionalno delegacijo, kar bo najbolj odprta in dostopna otvoritvena slovesnost v zgodovini. Legendarna regata bo s startom pri mostu Austerlitz sledila šest kilometrov dolgi trasi skozi središče Pariza, mimo nekaterih uradnih prizorišč olimpijskih iger, vse do pristanka na prizorišču velikega finala, na Trocaderu.

 

Galaxy S24 Ultra omogoča gledalcem sedež v prvi vrsti na olimpijskih igrah

Da bi pripeljali ljubitelje športa iz njihovih domov neposredno na stadione in iz prve roke zagotovili vpogled v reakcije športnikov med tem edinstvenim potovanjem, bo podjetje Samsung posnelo slavnostno otvoritev z namestitvijo več kot 200 telefonov Galaxy S24 Ultra na loke in stranice vsakega od 85 plovil športnikov. Visokokakovostni HDR posnetki, posneti z napravami Galaxy S24 Ultra, se bodo delili in prenašali z uporabo zasebnega omrežja 5G, ki ga poganja Orange, uradni ponudnik mobilnega omrežja iger v Parizu 2024. Orange bo namestil več kot ducat 5G anten vzdolž Sene, da bi ustvaril prvo samostojno omrežje 5G v Franciji. To edinstveno sodelovanje je zasnovano tako, da oboževalcem po vsem svetu zagotavlja brezhibno povezljivost 5G in izkušnjo gledanja.

 

Samsung bo uporabil isto tehnologijo za pokrivanje jadralskih dogodkov v Marseillu, pri čemer bo na vsako tekmovalno jadrnico namestil Galaxy S24 Ultra, kar bo oboževalcem omogočilo izkušnjo vznemirljivosti dirke z vidika njihovih najljubših olimpijcev in jim omogočilo, da se resnično vključijo v akcijo.

 

Ta postavitev predstavlja vrsto novih izzivov in je rezultat večmesečnih raziskav, razvoja in testiranja v tesnem sodelovanju z olimpijskim televizijskim sistemom in operaterjem Orange, da bi zagotovili kakovost videa in povezljivost na različnih vodnih površinah in v različnih vremenskih razmerah, ki lahko prinesejo močan veter, visoke valove in izjemno vročino. Samsung in partnerji so te izzive rešili tako, da so izkoristili funkcije optične stabilizacije slike Galaxy S24 Ultra, povečali moč prenosa in namestili relejne stolpe na zasledovalno ladjo, da gledalcem zagotovijo brezhibno izkušnjo pretakanja v živo.

 

»Kot gostitelji televizijskega prenosa olimpijskih iger smo izjemno veseli partnerstva s podjetjem Samsung, ki bo omogočilo resnično izviren pogled na Pariz 2024 in napreden način, kako bodo navijači doživljali igre,« je povedal Yiannis Exarchos, izvršni direktor Olimpijske televizijske službe. »Najnovejša Samsung mobilna inovacija bo milijonom gledalcev po vsem svetu omogočila, da živijo in vdihujejo duh, akcijo in čustva otvoritvene slovesnosti ter jadralskih tekmovanj, s svojimi najljubšimi športniki, v realnem času.«

 

Dolgoletni prispevek k olimpijskim igram podjetja Samsung

Današnja objava označuje naslednjo fazo dolgoletne zavezanosti podjetja Samsung k tesnemu sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem za spodbujanje digitalne transformacije in zagotavljanje najsodobnejše tehnologije na igrah, ki prinaša najnovejše mobilne inovacije športnikom, navijačem in skupnostim. Izhodišče je bil prvi program »Pokliči domov«, ki je leta 1998, ko je bil dostop do mobilnih telefonov še omejen, omogočal brezplačne klice družinam po vsem svetu skoraj 2500 športnikom. Sodelovanje se je nadaljevalo z aplikacijo Wireless Olympic Works (WOW), prvo uradno olimpijsko informacijsko storitvijo za mobilne telefone. Aplikacija WOW je bila prvič na voljo organizatorjem olimpijskih iger na telefonih Palm OS, ki jih je dobavil Samsung za olimpijske igre v Atenah 2004, v naslednji različici, predstavljeni v Vancouvru 2010, pa je postala javno dostopna in je navijačem omogočila neposreden dostop do najnovejših novic z olimpijskih prizorišč na svoje telefone.

 

Poleg spodbujanja mobilnih inovacij je Samsung prispeval tudi k načinu povezovanja in komuniciranja športnikov in osebja med igrami v Naganu leta 1998. Samsung je športnikom in osebju dobavil več kot 120.000 mobilnih naprav.

 

Več podrobnosti o tem, kako bo Samsung približal navijače športnikom z uporabo najnovejših komunikacijskih tehnologij v drugi olimpijski premieri, bo razkrito v prihodnjih tednih.

 

 

O podjetju Samsung Electronics

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, gospodinjskih aparatov, omrežnih sistemov, pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, polprevodnikov in rešitev LED ter s svojim ekosistemom SmartThings in odprtim sodelovanjem s partnerji zagotavlja brezhibno povezano izkušnjo. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

 

O sodelovanju podjetja Samsung na olimpijskih igrah

Samsung je svetovni olimpijski partner od zimskih olimpijskih iger v Naganu 1998. Športniki in navijači že več kot 25 let zaupajo transformativni mobilni tehnologiji Samsung, da delijo olimpijskega duha po vsem svetu in še naprej oblikujejo digitalno prihodnost olimpijskih iger v Parizu 2024 in onstran. Predanost podjetja olimpijskemu gibanju se kmalu sooča s četrtim desetletjem partnerstva in se razteza do olimpijskih iger v Los Angelesu leta 2028. Samsung namenske inovacije v kategoriji brezžične komunikacije in računalniške opreme, vključno z opremo, ki vključuje umetno inteligenco, virtualno resničnost, razširjeno resničnost in 5G, bodo spremenile kako svet doživlja olimpijske igre.

 

O sodelovanju podjetja Samsung na paraolimpijskih igrah

Samsung je svetovni partner Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC) v kategoriji brezžične komunikacije in računalniške opreme. Od zimskih paraolimpijskih iger v Torinu 2006 je podjetje ponosno podpiralo paraolimpijsko gibanje in omogočilo športnikom in oboževalcem po vsem svetu, da delijo navdušenje in navdih iger prek Samsung transformativne mobilne tehnologije. Zavezanost podjetja Samsung paraolimpijskim igram bo razširjena vse do olimpijskih iger v Los Angelesu leta 2028 in se bo praznovala z inovativnimi mobilnimi in računalniškimi izkušnjami, ki jih poganjajo namenske inovacije v kategoriji brezžične komunikacije in računalniške opreme, vključno z opremo, ki vključuje umetno inteligenco, virtualno resničnost, razširjeno resničnost in 5G.