Samsung

Samsung in Natural Cycles prinašata napredno sledenje menstrualnemu ciklu z merjenjem telesne temperature v serijo pametnih ur Galaxy Watch5

februar 2023

Družbi Samsung Electronics in Natural Cycles sta najavili sodelovanje, s katerim bosta v pametno uro Galaxy Watch5 vnesli napredne možnosti sledenja menstrualnemu ciklu na podlagi temperature. To je sploh prvič, da je revolucionarni algoritem družbe Natural Cycles prilagojen za pametno uro. Partnerstvo združuje vrhunsko tehnologijo Samsung senzorjev z inovativno tehnologijo sledenja plodnosti podjetja Natural Cycles, ki uporabnicam omogoča podrobnejši vpogled v njihov menstrualni cikel.

 

Uporabnice ure Galaxy Watch5 bodo lahko dostopale do naprednega sledenja menstrualnega cikla s funkcijo sledenja cikla, ki jo je pred kratkim odobrilo Ministrstvo za varnost hrane in zdravil (MFDS) Republike Koreje. Funkcija Cycle Tracking je bila registrirana tudi pri Upravi za hrano in zdravila (FDA) in je skladna z zahtevami za oznako CE.[1].

 

“Kot podjetje, ki temelji na znanosti in tehnologiji, smo navdušeni nad partnerstvom z družbo Samsung, da bi zagotovili vrhunsko izkušnjo, ki spodbuja zdravje žensk.,” je povedal dr. Raoul Scherwitzl, soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Natural Cycles. “Aplikacija Natural Cycles je milijonom žensk po vsem svetu pomagala prevzeti nadzor nad plodnostjo, to partnerstvo pa bo omogočilo izkoristiti našo tehnologijo za plodnost tudi pri pametnih urah Samsung in prvič ponuditi spremljanje cikla na podlagi temperature kar z zapestja uporabnic.”

 

Družba Natural Cycles je zavezana k pionirstvu na področju zdravja žensk. Z raziskavami in neizmerno strastjo vodijo razvoj inovativne tehnologije za ugotavljanje plodnosti. Razvili so prvo aplikacijo na svetu, ki jo poganja lasten algoritem, kateri na podlagi telesne temperature in drugih ključnih kazalnikov določa edinstveno stanje plodnosti vsake uporabnice. Natural Cycles uporablja svojo tehnologijo in algoritem za funkcijo sledenja ciklu, ki bo na voljo v aplikaciji Samsung Health pri seriji pametnih ur Galaxy Watch5.

 

Samsung je s svojo napredno senzorsko tehnologijo, vključno z revolucionarnim senzorjem BioActive, vodilno podjetje v naslednji dobi digitalnega spremljanja zdravja. Poleg tega novi infrardeči senzor temperature uporabnicam omogoča podrobnejši pregled s spremljanjem sprememb temperature kože in menstrualnega cikla. Temperaturni senzor uporablja infrardečo tehnologijo za natančnejše odčitavanje, tudi če se temperatura v okolici spremeni ali če se uporabnica med spanjem veliko premika. Ker so vsi podatki šifrirani in shranjeni v napravi uporabnice, je omogočen večji nadzor in varnost zdravstvenih podatkov..

 

“Uporabnice lahko zdaj preprosto spremljajo svoj menstrualni cikel kar z zapestja, saj inovativna tehnologija plodnosti Natural Cycles in Samsung vrhunski temperaturni senzor omogočata celovitejše razumevanje lastnega zdravja in dobrega počutja.,” je povedal Hon Pak, podpredsednik in vodja skupine za digitalno zdravje, MX Business pri Samsung Electronics. “To je še en primer filozofije družbe Samsung, za odprto sodelovanje z drugimi vodilnimi podjetji v industriji, za ustvarjanje boljših zdravstvenih izkušenj.”

 

Nove možnosti sledenja menstrualnemu ciklu na podlagi temperature kože bodo prek aplikacije Samsung Health na urah Galaxy Watch5 in Watch5 Pro na voljo v drugem četrtletju leta 2023 na 32 trgih, vključno z Avstrijo, Belgijo, Bolgarijo, Hrvaško, Ciprom, Češko, Dansko, Estonijo, Finsko, Francijo, Nemčijo, Grčijo, Madžarsko, Islandijo, Irsko, Italijo, Korejo, Latvijo, Litvo, Luksemburgom, Nizozemsko, Norveško, Poljsko, Portugalsko, Romunijo, Slovaško, Slovenijo, Španijo, Švedsko, Švico, Združenim kraljestvom in ZDA. 

 

Za več informacij o Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro obiščite:

Galaxy Watch5: https://www.samsung.com/si/watches/galaxy-watch

Galaxy Watch5 Pro: https://www.samsung.com/si/watches/galaxy-watch5 Pro

 

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje

na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov,

digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED.

Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

 

[1] V skladu z Uredbo EU o medicinskih pripomočkih 2017/745.