Samsung

Samsung napoveduje opozorilo o nerednem srčnem ritmu na uri Galaxy Watch, ki ga je odobrila agencija FDA

maj 2023

Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da je funkcija obveščanja o nerednem srčnem ritmu[1] (IHRN) v aplikaciji Samsung Health Monitor[2] pridobila dovoljenje ameriške agencije za zdravila FDA. Funkcija IHRN skupaj z obstoječo funkcijo elektrokardiograma[3] (EKG) na zahtevo v aplikaciji proaktivno spremlja srčni ritem, ki kaže na atrijsko fibrilacijo (AFib) in to kar z zapestja.

 

"Z veseljem objavljamo, da je FDA odobrila obveščanje o nerednem srčnem ritmu, ki je namenjeno pomoči milijonom ljudem po vsem svetu, ki se morda ne zavedajo morebitnega tveganja za srce," je dejal Hon Pak, podpredsednik in vodja skupine za digitalno zdravje, MX Business pri podjetju Samsung Electronics. "To je še en primer, da Samsung daje prednost proaktivnim varnostnim rešitvam in uporabnikom omogoča celovitejše razumevanje njihovega srca in ožilja ter splošnega zdravja."

 

Bolezni srca in ožilja so še vedno eden glavnih vzrokov smrti na svetu. Vrsta aritmije AFib pa velja za opozorilni znak za večje srčno-žilne težave, ki lahko povečajo tveganje za kap, srčno popuščanje in druge srčno-žilne zaplete. Poleg tega so nekateri primeri AFib asimptomatski ali celo tihi, zaradi česar se ljudje ne zavedajo tveganja.

 

Zato ura Galaxy Watch ponuja orodja, ki uporabnikom pomagajo bolje razumeti zdravje srca z uporabo senzorja Samsung BioActive, vključno s snemanjem EKG na zahtevo in funkcijo HR Alert[4], ki zazna nenavadno visok ali nizek srčni utrip. Dodana nova funkcija IHRN uporabnikom ure Galaxy Watch omogoča, da spremljajo še en vidik svojega zdravja.

 

Ko je funkcija aktivirana v aplikaciji Samsung Health Monitor, bo v ozadju preverjala nepravilen srčni utrip prek senzorja BioActive ure Galaxy Watch. Če je določeno število zaporednih meritev nepravilnih, ura Galaxy Watch uporabnika opozori na morebitno aktivnost atrijske fibrilacije (AFib) in ga spodbudi, da z uro posname EKG za natančnejšo meritev.

 

Funkcija opozorila o nerednem srčnem ritmu bo na voljo kot del najavljene posodobitve uporabniškega vmesnika One UI 5 Watch in bo najprej na voljo v prihajajočih napravah Galaxy Watch pozneje letos ter tudi na prejšnjih serijah ure Galaxy Watch[5].

 

 

O podjetju Samsung Electronic
Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

 

[1] Funkcija IHRN ni namenjena obveščanju o vsaki epizodi nerednega ritma, ki kaže na AFib. Odsotnost opomnika ne pomeni, da ni prisoten noben bolezenski proces. Funkcija ni namenjena uporabnikom z drugimi znanimi aritmijami ali uporabnikom mlajšim od 22 let.

[2] Zaradi tržnih omejitev pri pridobivanju odobritve/registracije, programska oprema kot medicinski pripomoček (SaMD) deluje le na urah in pametnih telefonih, kupljenih na trgih, kjer je storitev trenutno na voljo (vendar je lahko storitev omejena, ko uporabniki potujejo v države, kjer storitev ni na voljo).

[3] Aplikacija EKG je na voljo le na izbranih trgih. Aplikacija EKG ni namenjena nadomestitvi tradicionalnih metod diagnosticiranja ali zdravljenja. Aplikacija EKG ni namenjena uporabnikom z znanimi aritmijami, razen AFib, ali uporabnikom mlajšim od 22 let. Uporabniki ne smejo razlagati ali klinično ukrepati na podlagi izhodnih podatkov naprave brez posvetovanja z usposobljenim zdravstvenim delavcem.

[4] Funkcija HR Alert je namenjena spremljanju splošnega zdravja in dobrega počutja ter ni namenjena uporabi za diagnosticiranje bolezni ali drugih stanj. Prav tako ni namenjena za zdravljenje, blaženje ali preprečevanje bolezni.

[5] Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na trg, operaterja, model ali seznanjeni pametni telefon. Na voljo v urah Galaxy Watch serije 4 in novejših modelih.