Samsung

Samsung prejel 80 nagrad na podelitvi iF Design Awards 2023

april 2023

Podjetje Samsung Electronics je objavilo, da je na prestižnem nemškem mednarodnem oblikovalskem forumu (iF) Design Awards 2023 prejelo skupno 80 nagrad. Med priznanji je bila tudi zlata nagrada za hladilnik in kuhinjske aparate linije Bespoke Infinite.[1]

 

Nagrada iF Design Award, ustanovljena leta 1953 kot Die Gute Industrieform e.V., celovito ocenjuje dejavnike, vključno z razlikovanjem in vplivom, v skupno devetih kategorijah: izdelek, embalaža, komunikacija, profesionalni koncept, notranja arhitektura, arhitektura, oblikovanje storitev, uporabniška izkušnja (UX) in uporabniški vmesnik (UI).

 

“Pomembno je, da oblikujemo smiselne izkušnje, ki združujejo spreminjajoče se vrednote strank z inovativnimi tehnologijami," je dejal TM Roh, predsednik in vodja centra za korporativno oblikovanje pri družbi Samsung Electronics. "Še naprej bomo prispevali k življenju naših strank in naše družbe z oblikovanjem, ki zadovoljuje vse potrebe.”

 

Zlata nagrada za oblikovanje, ki ponuja prilagojene izkušnje za različne življenjske sloge

 

Bespoke Infinite Line je vrhunski vgradni hladilnik, ki je na voljo v obliki hladilnika, zamrzovalnika ali vinske vitrine in ima brezčasno sodobno modularno zasnovo, ki se brezhibno prilega vsaki notranjosti.[2] S preprostimi linijami, visokokakovostnimi naravnimi materiali in funkcijami, ki povečujejo priročnost in poenostavljajo shranjevanje živil, linija Bespoke Infinite dodaja trajno vrednost kuhinjam potrošnikov.

 

Zunanjost hladilnika je izdelana iz vrhunskega aluminija, ki je bolj odporen proti vdolbinam in praskam ter omogoča enostavno brisanje sledi in madežev. Notranjost je svetla in prefinjena s funkcijama Black Metal Cooling in Tunnel Lighting. Ti dve značilnosti  poosebljata elegantno ravnovesje med obliko in funkcijo hladilnika.

 

 

 

Skupno 80 nagrad, od izdelkov do oblikovanja uporabniške izkušnje, vključno s televizorji, gospodinjskimi aparati in pametnimi telefoni

Samsung Electronics je z 80 nagradami v vseh kategorijah oblikovanja, vključno z izdelki in UX (uporabniško izkušnjo), osvojil največ nagrad med vsemi nominiranci na letošnjih podelitvah.

Poleg zlate nagrade za linijo Bespoke Infinite Line je Samsung prejel tudi nagrade v kategoriji izdelkov za Odyssey Ark, prvi 140-centimetrski (55-palčni) ukrivljeni igralni zaslon 1000R na svetu; Bespoke Jet™, brezžični pokončni sesalnik s čistilno postajo vse-v-enem; in Galaxy Z Flip4 Bespoke edition, pametni telefon, ki ponuja ekskluzivno izkušnjo prilagajanja, saj uporabnikom omogoča, da oblikujejo napravo, ki je edinstvena za njih.

 

Za oblikovalsko odličnost sta bila nagrejena tudi Samsung uporabniški vmesnik televizorja z izboljšano dostopnostjo, ki vključuje vodnik v znakovnem jeziku, ki temelji na avatarju in ponuja razlage televizijskih menijev v znakovnem jeziku ter Samsung Space Tycoon, virtualni prostor in simulacija upravljanja na platformi Roblox metaverse, kjer lahko uporabniki ustvarjajo in igrajo igre ter delijo izkušnje z uporabo izdelkov Samsung.

 

 

 

O podjetju Samsung Electronic
Samsung navdihuje svet in oblikuje prihodnost s transformativnimi idejami in tehnologijami. Podjetje na novo opredeljuje svet televizorjev, pametnih telefonov, nosljivih naprav, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov ter pomnilnika, sistemskih rešitev LSI, livarskih rešitev in LED. Za najnovejše novice obiščite: http://news.samsung.com.

 

[1] Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na regijo.

[2] Hladilnik je na voljo po vsem svetu, razpoložljivost drugih izdelkov pa se lahko razlikuje glede na regijo.